puppy-info
Ma Belle 9 weken zwanger, prachtig mooi! Sjef van Joevalshof, zv Herkules C'est l'amour!

Hallo Bouviervriend,
Toen in 2001 een algeheel coupeerverbod in Nederland in werking trad, besloten wij met fokken te stoppen. Met pijn in ons hart..
De liefde voor bouviers ging niet over en we importeerden in 2015 onze Herkules de Dasilva, JW'15, HD & ED vrij . Ook anderen zagen en zien de kwaliteiten van onze reu, en zo nu en dan zijn er ook jonge "Herkulessen" beschikbaar.. Heb je hiervoor interesse, bel ons dan.
En gelukkig hebben we een hele goede relatie met een spaanse bouvierfokster, dus als je een gecoupeerde boef zoekt, lees vooral verder. Wij hebben contacten in het buitenland en ervaring met het importeren van pups, en delen deze kennis graag met anderen.
Wij importeerden uit Belgie: Utah en Storm van t Megadam, en exporteerden Sil van t Megadam naar Alaska, waar hij binnen een week Internationaal (USA) kampioen werd.
Uit Frankrijk kwamen Hosky Lio de Marvelyse, WK95, Ned, Belgisch, Lux en Duits kamp, Texas du Gaillec( BH & div keren U) en niet te vergeten onze Tsar de la Saulaie Maraiche, Uitm. Geconfirmeerd, HD vrij en BH. Helaas is in 2004 in Frankrijk het coupeerverbod voor de oren effectief geworden.
We haalden Altan von der Prinzeneiche uit Duitsland en brachten hem in Belgie en Frankrijk tot Internationaal en Frans Kampioen
Uit Spanje kwam Kadiz Ilice de Dasilva, en na haar Dayza, Dutchy, Dayzo, Notoryo, Nakao... Dasilva's haalden kampioenschappen en werkhondendiploma's, alsmede prima beoordelingen mbt gezondheid. Wij genieten op dit moment van een jonge Herkules!
Helaas is er tegenwoordig een minimumleeftijd van 15 weken waarop geimporteerd mag worden. Dit betekent niet alleen dat je een pup later hebt, maar ook dat de fokker de pup tot 15 weken, en dat is bijna 4 maanden moet houden en socialiseren.
Met een Spaans boefje wat niet aan de oren gecoupeerd is mag je in Nederland nog overal aan meedoen, showen en werken, zie voor meer informatie de reglementen van de Raad van Beheer. Een Spaanse bouvier die aan de oren gecoupeerd is mag je wel hebben, je bent niet strafbaar, maar je kunt er helaas niets officieels in Nederland meedoen. Jammer, maar zo zijn de wetten. Omdat er in Spanje geen coupeerverbod is, kun je m wel in het NHSB inschrijven.

Helaas is in Spanje ook een coupeerverbod gekomen per 2018.. Dit wil zeggen dat aan de mogelijkheid om een gecoupeerde boef vanuit Spanje te halen ook een eind aan gekomen is.


Kewyko
Nero I de Dasilva
Notoryo
Darkys
Zora
Utah
Vigo
Boeddha
Kywak
Nakao
Gabor
Rafiki

Thalys 3 mnd
Tsar de la Saulaie Maraiche 2002(Fr) Thalys de Dasilva (SP) 2007
VZH, dv Tsar
Brasil de Dasilva (Sp) 2006

Montoya de Dasilva ZV Tsar
Tyna de Dasilva
Tyna de Dasilva SP ( Kadiz)
dv van Tsar

dv Tsar en Kadiz
BH, UV, VPG3

Kadiz Ilice de Dasilva (SP) 2000

Boris du Bois du Cazier(B)

Vigo- Zoon van Tsar en Kadiz


Xuno (7 mnd) met teckelvriendin


last update feb 2021