Over ons...wij en het Hangijzer
Historie .....toilettage....website....foto en film..

ria met beertje Het Hangijzer, dat zijn wij: Wim en Ria Boer.

Wim met Monkey Allebei al jong door t honden-virus besmet, en samen dan ook een team in de kennel. In 1980 kochten we samen onze eerste hond, een rode cockerspaniel uit het asiel, onze Floortje (alias "de rooie").
Aan onze Floor mankeerde van alles vooral in haar bovenkamer. In een poging om alles weer in goede banen te leiden en op advies van anderen is Ria toen lid geworden van een hondenclub, waar we kennis maakten met de gehoorzaamheid, een tak van de hondensport die vooral Ria door de jaren heen trouw zou blijven. Voor Floor heeft het niet geholpen, ze is 6 jaar geworden.

En ondertussen kwamen er bouviers in huis!
Als eerste kwam Donna van Waltonhof, op aanraden van Jan Klerks van bouvierkennel van t Vonderke, en later Desi la maison van Dimfie. Met Desi is nooit gefokt, Met Donna wel. Zij kreeg in 1984 haar eerste nest, als stammoeder van het Hangijzer. De vader van dat nest was Dayan Claudia van Hagenbeek. Daarvan bleven Amber en Aatilla.
Voor het volgende nest gingen we weer naar Friesland, deze keer naar Hosky Dukke fan it Hanenhiem., en in 1985 werd ons B-nest geboren, met daarin Brasil, die onze harten stal en ons alles leerde wat een echte boef was! Hij had alles, temperament en schoonheid! Voor het vervolg zie de rest van de website...


De toilettage


Hosky, de dag voor WK 1995
Wim heeft plezier in het zo mooi mogelijk maken van een bouvier. Hij is daar jaren voor "in opleiding" geweest bij Harry Kuijpers, een TOP-leermeester. Onze honden zijn dan ook nooit geschoren, wat trouwens ook erg slecht is voor de vacht. Door de jaren heen heeft hij al in verschillende landen knip-demonstraties gegeven en ook collega-fokkers goed op weg geholpen met de toilettage van de bouvier.

De website

De website wordt gemaakt door Ria, de meeste foto's zijn ook van haar hand. Zelfstudie en een portie creativiteit, alsmede wat doorzettingsvermogen, en zie hier het resultaat.

Foto's en film

De meeste foto's zijn van Ria, maar de films komen van Wim. Hij is bijzonder goed in het filmen van allerlei 'hondse' onderwerpen, en deze dan vervolgens te bewerken tot een prima filmpje, wat het goed doet op You-Tube, of bv als een reclamefilm voor een reu of een kennel.

Onze lokatie

We wonen in het noorden van Eindhoven, op nog geen 2 minuten van het Dommeldal, een beschermd natuurgebied. Wij zijn dan ook gelukkig om onze honden daar met lange wandelingen , en in de zomer zwempartijen, in conditie te kunnen houden.