Wim en Hosky in Spanje

de feiten:
Vertrek Dusseldorf 19 december 16.10u aankomst Alicante 18.30u
Vertrek Alicante 22 december 19.50u aankomst Dusseldorf 22.15u

dekking van Joya de daSilva (Spaans, Portugees, Gibraltar en Internationaal kampioen) door Hosky Lio de Marvelyse (WK95, Ned, Belgisch, Duits, VDH, en Lux. Kampioen)In september 1998 bezochten wij de kampioensclubmatch van de Franse Bouvierclub in Cluny waar we tijdens het geweldige clubdiner kennis maakten met mevr Conchita Valenti uit Spanje. Nakomelingen van Hosky en Brasil draaiden geweldig dat jaar. In de zomer van '99 nam ze weer kontakt met ons op om haar teef Eyka My Love de Dasilva gedekt te krijgen door Hosky. Maar hoe? Kom maar met het vliegtuig, zei Wim. Conchita had nog nooit gevlogen, maar wilde het wel proberen. In september hebben we Conchita van Schiphol opgehaald en is Eyka My Love gedekt. "De volgende keer kom ik', lachtte Wim.
Half december ging bij ons de telefoon: Joya, de moeder was loops en er lag een ticket voor Wim klaar. Zondag heen, woensdag terug. En toen moest hij wel...
Na een schitterende vlucht kwamen ze in Alicante aan waar het welkomst comitee klaarstond, een groep van 16 mensen. Eerst werd er flink gegeten en daarna werden Wim en Hosky naar de Villa Conchi gebracht. Mevr Valenti heeft een grote, prima verzorgde kennel, ze heeft al verscheidene kampioenen gefokt, en werkt er ook mee, ze heeft een africhtingsterrein aan huis!
Het probleem in dat deel van Spanje met betrekking tot het honden houden is de waterschaarste en het klimaat. Het water dat valt wordt zoveel mogelijk opgevangen om later te dienen voor de planten en de bomen. Omdat het zo warm is, moeten de honden plaatsen hebben waar ze in de schaduw kunnen liggen. Je ziet ook geen groene grasveldjes, de bodem is harde rode grond. Het voer is wel het zelfde als bij ons.
jonathanpup En natuurlijk werden de pups van Hosky bekeken, ruim 5 weken oud en nog alle twaalf bij elkaar. Het was een mooi homogeen nest, met korte ruggen, mooie nekken en schitterende koppen. Door de felle zon tonen de pups een beetje bruin, maar ze zijn gestroomd. Wim en Conchita waren zeer tevreden, na alle pups nog eens nauwkeurig te hebben bekeken.
Hosky heeft toen zijn 'vakantieliefje' ontmoet en haar gelukkig gemaakt. De volgende dag heeft Conchita Elche laten zien, er waren prachtige parken vol palmbomen en cactussen. Het weer was prachtig! Ruim 20 graden en dat is toch wel vreemd, zovoor de kerst. Wij zijn wel anders gewend! De laatste dag dat Wim in Spanje was heeft de moeder van Conchita een schitterende maalijd klaargemaakt, een originele spaanse paella met veel olijfolie waar hij nog daaagen plezier van zal hebben.

Hierna werd Wim weer naar het vliegveld gebracht en zelfs de vliegreis verliep vlot en heel prettig.
conchita met pups pup2
Conchita met puppies puppy 5 weken ander puppy
Elche is een prachtige stad watervoorziening spaans platteland
Hosky op vakantie Wim sliep hier kennel
Conchi en Wim park Elche sinasappel
Conchita en Wim Park in Elche Ze zijn echt!


We willen graag Conchita bedanken voor de gastvrijheid en de geweldige verzorging. Wij wensen haar veel succes met de pups en duimen dat het bezoek van Hosky gevolgen zal hebben.