Dayza, Dutchy en Dayzo naar Nederland

Wat vooraf ging:
In december kwam mevr Valenti bij ons logeren, samen met Spaans en Port.kamp. Yayza de Dasilva. Yayza is een bijzonder mooie teef en met een heel goed karakter. Zij is teruggefokt op Ch. Hosky Lio de Marvelyse. Yayza moest worden gedekt door Ned.kamp. Vanleighof's Nelson Winner'08. Omdat ze een mooie bloedlijn voert en we ook een stem hadden gehad in de keuze van de dekreu, wilden we uit deze combinatie graag een pup! En vrienden van ons ook, die Yayza kwamen bekijken!
Het lange wachten begon.... jan '09: Yayza zwanger! Febr 09: pups! 6 stuks, 3 reutjes en 3 teefjes.


De reis geboekt... 21 april heen... 23 april terug.
Zoals altijd als Wim komt, een warme ontvangst in Spanje. Niet alleen het weer, maar Conchi's moeder had gezorgd voor wat heerlijke streekgerechtenhemos comido delicioso Maar als je bij Conchi komt zal er gewerkt moeten worden! De ene na de andere hond kwam even langs, en Wim heeft de korte tijd dat hij er was maar liefst 15 bouviers geknipt en in model gezet voor de komende tentoonstelling van de Spaanse bouvierclub. De vachten zijn veel droger als in Nederland, vanwege het klimaat. Zomers wordt het in de streek maar liefst 40 graden en een bouviervacht heeft daar toch wel onder te lijden.De spanjaarden zijn zeer geinteresseerd en willen graag wat leren. Het was fijn om Int.Ch, Spaans, Port.Gibraltar kamp. Koslyo de Dasilva terug te zien,(Koslyo is een zoon van onze Hosky) die met zijn 9 jaar nog prima in conditie was en nog best een robbertje wou stoeien met Wim.


Natuurlijk waren de pups het belangrijkste doel van de trip en werden ze uitgebreid bekeken. En daar was toen een probleem. Er waren twee teefjes waar Wim's oog op viel.. Na wat nadenken, en een telefoontje naar Holland heeft hij besloten om ze beiden mee te nemen. Toen de reu.. Dayzo was de gelukkige. En niet te vergeten Qualymera, de chihuahua, die naar Duitsland ging, en in Eindhoven afgehaald werd. Zij reisde in een benchje dat op Wim's schoot paste.
En er was tijd om vrienden te zien: Eperanza was daar met Ch. Akena de Dasilva, een kleindochter met zowel Hosky (vaderskant) als Tsar (moederskant), David, Laura, Juango waren er met hun honden en er was nog tijd genoeg voor lekker eten en drinken.

De vlucht terug verliep redelijk vlot op een probleem na van een mevrouw die niet naast iemand wilde zitten die een chihuahua op schoot had, omdat het kleintje van 1 kilo stonk...
Op Eindhoven airport werd de Chi aan de nieuwe eigenaresse afgegeven en begon het nieuwe Hollandse leven voor onze emigrantjes. Voor een vervolg en meer foto's van Dayza,Dutchy en Dayzo, klik op de namen. Voor foto's van Spanje, zie hieronder.
kennels met pups