Clubmatch Belgische Bouvierclub 1991
Op zondag 4 augustus 1991 hield de Belgische Bouvierclub haar jaarlijkse clubmatch in Courcelles, een dorpje vlakbij Charleroi. Net zoals vorig jaar was het een openluchtshow, alleen deze keer werden we gezegend met een volle zon en een temperatuur van zeker 30 graden celcius.
Voor de reuen was als keurmeester uitgenodigd Y.Dambrain uit Belgie, en de teven werden gekeurd door mevrouw Belletout uit Frankrijk.
We werden hartelijk ontvangen op 't trainingsveld van 't "Centre de dressage Courcellois" waar om 10.30 de keuring van de reuen startte. De uitslagen waren als volgt:


-puppyklas: Pluton of Black Arzal, eig Frederix uit Belgie,groep courcelles 1991
-jeugdklas: Olag du Pre Alice, eig. H.Croquet uit Belgie,
-openklas: Druk du Clos des jeunes Plantes, eig. F.Dupuis uit Frankrijk
-werkhonden: kamp. Brasil Donna van 't Hangijzer, eig. W.Boer uit Nederland
-veteraan: Jacko, eig. D.Donckers uit Belgie

Vervolgens werd het CAC aan de franse hond uit de openklas gegeven, het reserve CAC ging naar de tweede hond uit dezelfde klas. Anders als in Nederland kwamen nu de jeugdhond en de veteraan erbij voor de uitverkiezing van de beste reu: dit werd de jeugdhond van H. Croquet.
Na de middagpauze kwamen de teefjes aan de beurt. De uitslagen:


-puppyklas: Orphie van t Soete waesland, eig U. v. Houwaert uit Belgie
-jeugdklas: Onyx de la Chaussee Romaine, eig van laethem-Hanq uit Belgie,
-openklas: Dobra des trois Bouteilles, eig.F.Dupuis Frankrijk
-werkhonden: kamp. Dancer Amber van t Hangijzer, eig.W.Boer Nederland
-kamp.klas: Nara de la Chaussee Romaine, eig. van Laethem-Hanq uit Belgie
-veteraan: Amber Donna van t Hangijzer, eig. W.Boer uit Nederland

Gewonnen!De keurmeesteres, mevr Belletout, was zo vriendelijk om aan 't publiek haar keuze te motiveren, maar helaas alleen in het Frans. Onze Dancer kreeg het CAC, waar we dus enorm blij mee waren want nu is ze ook Belgisch Kampioen. Nara de la Chaussee Romaine kreeg het reserve-CAC. Dancer was ook de beste teef.
De eindkeuring was erg langdurig, ze moest het opnemen tegen de jeugdreu, en na veel frans overleg zei mevr. Belletout: La femelle! Nou dat wist ik dus wel, want dat betekende Dancer Best in Show!
Het was het einde van een goed verzorgde zonnige dag, veel Frans gepraat, soms wel wat vreemd aandoende beslissingen, maar toch een in een prettige sfeer gehouden clubmatch.En wat zei onze Emiel (toen 3 jaar) toen ik hem om een uur of 5 uit de zandbak
haalde waar hij de hele dag braaf gespeeld had,
samen met blonde Ellen uit Mechelen?
"Hebben we al gewonnen?"